Učitavanje…

Upis i plan rada

UPIS I PLAN I PROGRAM RADA

Za sprovodjenje planiranih aktivnosti potrebno je da program sprovode visoko-stručno obrazovani treneri (diplomirani treneri fudbala i licencirani treneri Fudbalskog Saveza Srbije) osposobljeni za stručno-pedagoški rad sa mladjim kategorijama,koji poznaju kompletan razvojni put sportiste i zakone razvoja deteta i u stanju su da primenjuju fudbalsku metodologiju (fazu selekcije,obuke ,usavršavanja…).
Obuka se sprovodi semestralno tri puta nedeljno (pre i posle podne). Jedan semestar traje četiri meseca (prvi 1. septembar -30. Decembar, drugi od 07. januara – 30 aprila i treći od 01.maja do 31 avgusta), s tim što je potrebno korišćenje raspoloživih sala za rad sa učenicoma preko zime.
Učenici su svrstani u grupe za rad.Svaka grupa treba da ima oko 20 polaznika koji su lekarski pregledani pre uključenja u stručno – pedagoški rad. Svakog semestra se vrši testiranje-merenje učenika i podaci se unose u lični karton učenika. Testovi su osnova za kasniju nadogradnju u radu u budućim klubovima.

VASPITNI I OBRAZOVNI ZADACI

Da obezbede zadovoljenje biološke potrebe učenika za kretanjem i igrom ostvarujući istovremeno i pozitivan uticaj na svestrani telesni razvoj i razvoj funkcionalnih sposobnosti.
Da doprinosi stalnom poboljšanju fizičkih sposobnosti učenika razvijanjem; snage,brzine koordinacije,gipkosti i izdrzljivosti neophodnih za svakodnevni život i rad.
Da doprinosi fizički i psihički zdrave ličnosti i motiviše učenike na optimalan razvoj fizičkih ,radnih,moralnih i drugih sposobnosti i osobina.
Da vaspitava učenike za uspešno uključivanje u društveni život i rad
Da kod učenika vaspitava osobine ličnosti neophodne vrhunskom sportisti; Upornost,borbenost,požrtvovanost,ličnu i kolektivnu odgovornost,smisao za saradnju i stvaralaštvo u igri.
Da učenike fizički i psihički pripremi za posebne sportske napore i da se razvija psihička stabilnost ličnosti kako bi znali ceniti i priznati boljeg u igri.
Da učenici upoznaju elemente fudbalske igre kako bi ih u igri uspešno primenili.
Da učenici steknu osnovu taktike fudbalske igre
Da učenike upozna sa pravilima fudbalske igre
Da kod učenika razvija drugarstvo,prijateljstvo,kolektivizam

Kompletan plan i program možete pogledati na priloženom linku.